480 James Robertson Parkway

Nashville, Tennessee

As this accounting firm began to outgrow its long-time office space in a downtown high rise, the owner began to look for a property that could become their new home. Studio Eight Design got involved at the very beginning of the process, reviewing properties and providing test-fits to help the owner make an investment that would work well for their needs. This 20,000 SF building on the north side of downtown was the perfect fit. The 1960's shell of the building was in perfect condition, but it was in need of multiple interior upgrades as well as an elevator for ADA access. The existing office space was completely gutted and renovated to create a modern office space for the owner and a future tenant.
The interior space exposes all of the existing concrete columns and slabs for a fresh industrial feel. The polished concrete and exposed duct work are complimented by a palette of warm wood accents and contemporary light fixtures. The open office space now receives natural light for an open and bright space that offers staff multiple options for meeting, gathering, or working quietly.

Project Team:
Architect/Project Lead:  Studio Eight Design
Client:  Tommy Jacobs
Civil Engineer:  Dale and Associates
M.E.P. Engineer:  OLG Engineering
Structural Engineer:  Structural Design Group
General Contractor:  Batten and Shaw Construction
Photography:  Sheri O'Neal Photography

No Comments Yet.

Leave a comment